zub machine control: multi-ascontrollers voor complexe systemen

De succesvolle realisering van uitdagende besturingsoplossingen met hoogdynamische aandrijvingssynchronisatie of curveninterpolatie voor systemen met meerdere assen: dit is al meer dan 30 jaar het motto van zub machine control AG. Sinds einde 2017 is zub lid van de maxon motor group en vult het de 50 jaar ervaring op het gebied van positiecontrollers van maxon aan.

Met succes gerealiseerd worden vrij programmeerbare (C/ C++ of State-Machine) en op aanvraag ook klantspecifieke besturingsoplossingen voor het bouwen van speciale apparaten of machines, mobiele of lichte robotica en vele andere toepassingen met EtherCAT, CANopen, Profinet, enz.

Indien gewenst worden klanten ook ondersteund met een veiligheidsconcept en de kwalificering.

zub-controllers met EtherCAT-master- en slave-bus-interfaces on-board kunnen daarbij ook als bridge, bijv. EtherCAT-bridge, optreden en de kostenefficiënte en compacte interface tussen het overkoepelende regelsysteem en het motion-controllersysteem vormen.

Lees meer over zub machine control AG op www.zub.ch

 

 

Honderdduizend stuks per uur

In het lopende productieproces wordt elke krant in de toevoerstroom door sensoren gedetecteerd, en intelligente aandrijvingsbesturingen berekenen automatisch het vereiste bewegingsprofiel en het starttijdstip voor de toevoer van de verschillende bestanddelen. Reclamebijlagen of etiketten worden volautomatisch versneld, zodat deze bij het samenkomen met de krant precies dezelfde snelheid hebben en zich op de correcte positie bevinden.

Meer lezen over de toepassing

Onderstaand een paar MicroControllers uit het assortiment van zub machine control.

ZUB MACS5-AMP1

Motion Control met geïntegr. eindtrappen

De MACS5-serie is de flexibele en krachtige master-controller-familie van zub met tot 6 encoder-inputs (absoluut en incrementeel), met EtherCAT-master- of Ethernet-, 2x CANopen en optioneel met EtherCAT-slave-interface. Optioneel ook leverbaar met geïntegreerde versterkers voor tot 6 assen.

 

Productinformatie en basisgegevens

ZUB MasterMACS

Motion-Control voor tot 32 assen

MasterMACS is de krachtigste mastercontroller van zub met een groot aantal industriebus-interfaces zoals 2x CANopen, 2x EtherCAT-bus, ethernet en andere.

 

Productinformatie en basisgegevens

ZUB MiniMACS

Low cost-besturing voor 1 tot 3 assen

MiniMACS is de meest kostenefficiënte multi-as-control-oplossing van zub op CANopen-basis in compacte of DIN-behuizing.

 

Productinformatie en basisgegevens

 • Voor een zacht bewegingsgevoel in de lift

  De Motion-Control-modules en de software van zub machine control AG ondersteunen specifieke mogelijkheden om de maximale wijziging van de versnelling per tijdeenheid [ms] voor de afzonderlijke bewegingstoestanden te beperken. De maximaal optredende snokkende beweging kan optimaal worden aangepast, zodat men het gevoel heeft dat de lift helemaal niet beweegt, maar men zich toch op een andere verdieping bevindt als de deur opengaat.

  Lees verder
 • Voor orde in het magazijn

  Geautomatiseerde opslag- en picking-systemen in kleiner formaat worden ook gebruikt als gespecialiseerde systemen in ziekenhuizen en apotheken voor de opslag en het beheer van de voorraad geneesmiddelen. In deze systemen is een uiterst precies transport van de artikelen van essentieel belang. De automatische optimalisatie van verplaatsingstrajecten en de wijziging van doelposities op elk moment verhoogt de performance van zulke systemen.

  Lees verder
 • Voor exacte sneden

  Bij de productie van isolatiematten van steenwol wordt de materiaalstreng met zogenoemde "vliegende zagen" in afzonderlijke stukken gesneden. De zaageenheden worden versneld op dwarsophangingen, parallel aan de transportband, tot de langssnelheid en positie overeenkomen met de materiaalstreng op de transportband. Nadat de zaag in het materiaal is binnengedrongen, wordt de langsbeweging ervan elke milliseconde exact synchroon aan de transportsnelheid aangepast.

  Lees verder

zub machine control AG
Buzibachstrasse 31
CH-6023 Rothenburg

+41 41 54150-40 (Zentrale)
+41 41 54150-49 (Fax)
info@zub.ch