maxon en Fourier Intelligence gaan intensief samenwerken

De maxon Group en Fourier Intelligence kondigen aan dat ze een wereldwijd strate-gisch partnerschap aangaan. De precisie-aandrijfsystemen van maxon sluiten perfect aan op de robotrevalidatieoplossingen van de start-up Fourier, wat nieuwe technolo-gieën voor patiënten mogelijk moet maken.

Technologie speelt een steeds grotere rol bij revalidatiediensten en in de gezondheidszorg. Daarom willen artsen, ingenieurs en bedrijven de ontwikkeling van technologische oplossingen versnellen om optimaal in te spelen op de behoeften van patiënten. Dat is precies het doel van de samenwerking tussen aandrijfspecialist maxon en de start-up Fourier Intelligence die gespecialiseerd is in exoskeletten en robotrevalidatie. Beide bedrijven bundelen hun competenties om toonaangevende technologische producten en platforms voor de behandeling van patiënten te ontwikkelen. Om het partnerschap te bezegelen, is in december 2020 een memorandum van overeenstemming ondertekend.

"De samenwerking tussen maxon en Fourier is een sterke combinatie", aldus Eugen Elmiger, CEO van de maxon Group. "Fouriers kennis van moderne revalidatierobotica door gebruikmaking van technologische producten sluit naadloos aan op de filosofie van maxon om de wereld een beetje beter te maken met onze precieze aandrijfsystemen."

Fourier maakt in zijn ExoMotus X2 exoskelet al gebruik van de elektromotoren van maxon. Bovendien gaat maxon deel uitmaken van het Exoskeleton & Robotics Open Platform System (EXOPS™), een open platform voor onderzoek naar en ontwikkeling van exoskelet- en robotsystemen. Toekomstige ingenieurs die robotoplossingen voor revalidatiediensten willen ontwikkelen, beschikken met maxon over tal van op maat gemaakte aandrijfopties met motoren, overbrengingen, encoders en besturingen.

"Dankzij de samenwerking met maxon kunnen we het best mogelijke technologische portfolio bieden waarmee we de volgende generatie transformatieve technologische producten en platforms kunnen ontwerpen, ontwikkelen en produceren", aldus Zen KOH, medeoprichter en plaatsvervangend CEO van Fourier Intelligence. "Gezamenlijk zullen we als team het volledige potentieel van technologische revalidatiesystemen benutten om patiënten optimaal te laten herstellen."

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR-afdeling van maxon:

media@maxongroup.com +41 41 662 43 81

Retour à la vue d'ensemble des nouveautés

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedePays-Bas
+31 53 744 07 44 -
Contact