• maxon Benelux op Indumation 2022

  Van 18 – 20 mei 2022 neemt maxon voor het eerst deel aan de INDUMATION beurs ‘Smart & integrated solutions for industry’ in de Expo in Kortrijk.

 • Highlights in nieuwe maxon productcatalogus

  Traditiegetrouw presenteert aandrijfspecialist maxon deze lente de productcatalogus 2022/2023. Het 592-pagina-tellende boekwerk zit boordevol interessante en nieuwe producten. Een van de highlights daaruit zijn de stralingsbestendige GAMA-encoders.

 • maxon en Fourier Intelligence gaan intensief samenwerken

  De maxon Group en Fourier Intelligence kondigen aan dat ze een wereldwijd strate-gisch partnerschap aangaan. De precisie-aandrijfsystemen van maxon sluiten perfect aan op de robotrevalidatieoplossingen van de start-up Fourier, wat nieuwe technolo-gieën voor patiënten mogelijk moet maken.

 • maxon presenteert een multi-ascontroller voor zeer dynamische positioneringstaken

  Met de MiniMACS6-AMP-4/50/10 lanceert de aandrijfspecialist maxon de volgende generatie van zijn motion controllers. De besturing wordt toegepast op plaatsen waar PLC-oplossingen te duur zijn of wanneer de klant hoge eisen stelt.

 • maxon ontwikkelt een zeer efficiënte UAV-aandrijving in samenwerking met de start-up Flybotix

  Aandrijfspecialist maxon heeft samen met dronestart-up Flybotix optimaal presterende BLDC-motoren ontwikkeld voor een nieuw type inspectiedrone. Met de knowhow uit dit en andere projecten verstevigt maxon zijn positie in de jonge UAV-markt, waar betrouwbaarheid en kwaliteit van de componenten een steeds grotere rol spelen.

 • "driven" gewijd aan vierde planeet

  Mars blijft fascineren. Wetenschappers worden steeds weer aangetrokken door deze vierde planeet van ons zonnestelsel. Op dit moment is er een nieuwe robotmissie onderweg om de geheimen van Mars te onthullen. Bovendien zal er voor het eerst een helikopter op een buitenaardse wereld vliegen. Reden genoeg om het nieuwste nummer van "driven", het magazine van maxon, aan dit onderwerp te wijden.

 • maxon aandrijvingen vliegen naar de rode planeet met NASA's Rover Perseverance

  NASA stuurt binnen enkele weken zijn vijfde rover naar Mars. Deze gaat bodemmonsters verzamelen die later op aarde worden geanalyseerd. De rover beschikt ook over een helikopter die voor het eerst vluchten op de rode planeet zal uitvoeren. De precisiemotoren van maxon vervullen hierbij meerdere taken die van doorslaggevend belang zijn voor de missie.

 • Nieuwe mini-aandrijvingen voor medische robots en systemen met meerdere assen

  maxon breidt het assortiment van configureerbare aandrijvingen in het voorjaar van 2020 opnieuw uit – onder andere met DC-motoren met borstels, overbrengingen en encoders uit de ECX-serie. En ook bij de positioneerbesturingen hebben wij nieuws uit het microsegment.

 • Het speciale tijdschrift over de Cybathlon is nu verkrijgbaar

  Op 2 en 3 mei strijden piloten op een hindernisparcours in Zürich om de winst op de Cybathlon – met behulp van assistentsystemen. maxon wijdt zich met een speciaal tijdschrift aan dit fascinerende evenement en vraagt: in welke richting gaat de ontwikkeling van protheses, hoe bouw je een exoskelet en wat is de favoriete discipline van de uitvinder van de Cybathlon?

 • maxon vliegt naar de zon

  De Solar Orbiter wordt in februari gelanceerd en het doel is om een observatiesatelliet in een baan rond de Zon te brengen, hetgeen nieuwe informatie over de zon op moet leveren. Bij de bouw van de ruimtesonde hebben de Zwitserse industrie en Zwitserse researchprogramma's een belangrijke rol gespeeld. Daar horen de aandrijvingen uit Obwalden ook bij.

 • Nog sterker, nog kleiner

  Een krachtige compacte aandrijving, nieuwe impulsen in de medische techniek en in de lucht- en ruimtevaart, en een eigenaardige slang: dit en nog veel meer toont maxon van 26 tot 28 november op de SPS Nürnberg.

 • «driven» legt uit hoe de fabriek van de toekomst werkt

  Digitalisering en automatisering zullen de manier waarop wij producten ontwikkelen en produceren ingrijpend veranderen. Maar wat betekent dat precies? En wat zit er achter de courante begrippen rondom de Smart Factory? Antwoorden op deze vragen vindt u in de actuele uitgave van het maxon magazine driven.

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact