• maxon vliegt naar de zon

  De Solar Orbiter wordt in februari gelanceerd en het doel is om een observatiesatelliet in een baan rond de Zon te brengen, hetgeen nieuwe informatie over de zon op moet leveren. Bij de bouw van de ruimtesonde hebben de Zwitserse industrie en Zwitserse researchprogramma's een belangrijke rol gespeeld. Daar horen de aandrijvingen uit Obwalden ook bij.

 • Nog sterker, nog kleiner

  Een krachtige compacte aandrijving, nieuwe impulsen in de medische techniek en in de lucht- en ruimtevaart, en een eigenaardige slang: dit en nog veel meer toont maxon van 26 tot 28 november op de SPS Nürnberg.

 • «driven» legt uit hoe de fabriek van de toekomst werkt

  Digitalisering en automatisering zullen de manier waarop wij producten ontwikkelen en produceren ingrijpend veranderen. Maar wat betekent dat precies? En wat zit er achter de courante begrippen rondom de Smart Factory? Antwoorden op deze vragen vindt u in de actuele uitgave van het maxon magazine driven.

 • De Zwitserse coureur Sébastien Buemi is nu lid van de maxon familie

  De specialist voor aandrijvingen maxon en de Zwitserse autocoureur Sébastien Buemi gaan samenwerken. Beide partners delen een passie voor precisie, efficiëntie en e-mobiliteit.

 • Hoe e-mobiliteit onze wereld zal veranderen

  Het nieuwe magazine driven is nu verkrijgbaar

  Het is een stille revolutie. Maar deze is niet tegen te houden: steeds vaker gebruiken mensen elektrische energie om zich voort te bewegen of om goederen te vervoeren. Hierdoor worden ook nieuwe eisen aan de aandrijftechniek gesteld.

 • Tech United zet al meer dan 10 jaar met succes de motoren van maxon in

  Tech United is het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven, dit team neemt ieder jaar deel aan de RoboCup, en succesvol: in 2012, 2014, 2016 en 2018 is het team wereldkampioen geworden! Het doel van de RoboCup is het stimuleren van het onderzoek naar kunstmatige intelligentie en robotica.

 • Verschillende wijzigingen in het management van maxon

  De aandrijvingsspecialist is zich aan het heroriënteren

  maxon motor, de specialist voor mechatronische aandrijvingsystemen, richt zich op de toekomst en past zijn bestuursstructuren aan. De bestaande bedrijfsleiding wordt omgevormd in een directie die de leiding over de hele groep heeft.

 • Meer aandrijvingsvermogen op alle niveaus

  maxon introduceert nieuwe producten op de Hannover Messe

  Aandrijvingsspecialist maxon motor zal bezoekers van de grootste technologiebeurs ter wereld interessante nieuwe producten laten zien. Hiertoe behoren krachtigere platte motoren, een nieuwe lijn modulaire industriële aandrijvingen en DC-motoren en hoekoverbreningen van Parvalux – het nieuwste lid van de maxon groep.

 • Electronic Gearing

  “Electronic gearing” is het overbrengen van een beweging door middel van een extra motor en elektronische sturing. Het gaat hierbij dus om twee aandrijvingen synchroon of in een bepaalde verhouding te laten bewegen. Dit vindt plaats zonder gebruik te maken van een mechanische verbindingsas en/of (tand-) wielen. De opstelling bestaat uit een Master-as (hoofdas) en een Slave-as (volgas).

 • maxon lanceert motion controllers met EtherCAT

  De EPOS4-productlijn is nu compleet

  maxon biedt met EPOS4 een krachtig, betrouwbaar en uiterst flexibel motion controller-platform. Het voldoet zowel aan de behoeften van systeemintegratoren als aan de vereisten in verschillende sectoren, zoals industriële automatisering, apparatenbouw en robotica. Nu wordt het platform aangevuld met twee nieuwe Compact EtherCAT-varianten.

 • maxon motor neemt motorenfabrikant Parvalux over

  De succesvolle groeistrategie wordt voortgezet

  De maxon motor groep krijgt er een nieuw, waardevol lid bij: maxon heeft de Britse fabrikant van drive motoren Parvalux Electric Motors Ltd. overgenomen. Daarmee wordt de maxon-portfolio uitgebreid met krachtige aandrijvingen, die onder andere in de medische techniek en de industriële automatisering worden gebruikt.

Productnavigator

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31/53 - 744 0 744
Contact