maxon presenteert vijf compacte krachtpatsers op de SPS 2022

Duitsland

  • maxon, de aandrijfspecialist, introduceert op de beurs in Neurenberg vijf nieuwe producten, die allemaal zeer zuinig en compact zijn: daar horen onder andere bij de ECX SPEED 8 motoren met pinaansluiting en de geïntegreerde encoder ENX 32 MILE voor aandrijvingen van de platte ECX-motorserie met een diameter van 32 mm, alsmede de krachtige industriële aandrijvingen IDX 56 en 70

maxon, de aandrijfspecialist, introduceert op de beurs in Neurenberg vijf nieuwe producten, die allemaal zeer zuinig en compact zijn: daar horen onder andere bij de ECX SPEED 8 motoren met pinaansluiting en de geïntegreerde encoder ENX 32 MILE voor aandrijvingen van de platte ECX-motorserie met een diameter van 32 mm, alsmede de krachtige industriële aandrijvingen IDX 56 en 70. Daarmee zijn tegelijkertijd meerderde technische oplossingen voor voor de kleinste ruimtes verkrijgbaar.

ECX SPEED 8 motoren met pinaansluiting

De ECX Speed 8 motoren zijn nu ook verkrijgbaar met pinaansluiting voor ruimtebesparende toepassingen. De nieuwe aansluitvariant kan per direct voor alle ECX Speed 8 modellen in de e-shop worden geconfigureerd. Pinaansluitingen zijn voor de inbouw van aandrijvingen in compacte apparaten of systemen gemaakt, waar weinig plaats beschikbaar is of eenvoudig te reinigen moet zijn. Gewoonlijk wordt de pinvariant in de medische technologie gebruikt, bijvoorbeeld in chirurgische robotica, handprothesen en implantaten.

Encoder ENX 32 MILE voor zeer korte aandrijvingen

Met de nieuwe encoder ENX 32 MILE breidt maxon de platte motorserie ECX FLAT 32 uit. De inductieve encoder is in de motor geïntegreerd en maakt zo een extreem korte aandrijf unit mogelijk. De ENX 32 MILE is momenteel de kleinste MILE-encoder en biedt een zeer hoge resolutie en nauwkeurigheid. De encoder met differentiële signalen is bovendien bestand tegen magnetische en elektrische stoorvelden en vuil. De ENX 32 MILE is vanaf april 2023 verkrijgbaar in de e-shop. De modellen kunnen al vanaf medio november 2022 worden besteld.

Meerassige besturing MicrMacs6

Nieuw op het gebied van maxon motion controllers is de compacte MicroMACS6. Deze standalone motion controller, zonder motor versterker, kan tot 6 assen realtime synchroniseren. Daarnaast is deze, voor het eerst, verkrijgbaar met een optionele Bluetooth ondersteuning en service interface. Verdere interfaces waarmee deze motion controller is voorzien zijn de CAN-bus, Ethernet en een USB-poort. De MicroMACS6 is ideaal voor de machine- en apparatenbouw en kan perfect gecombineerd worden met de maxon ESCON en EPOS motor versterkers.

IDX 56 en IDX 70 industriële aandrijvingen

Een mijlpaal in de ontwikkeling van koppelsterkte aandrijvingen, is de combinatie van de IDX 56 en de GB 28 wormwieloverbrenging van Parvalux, die makkelijk tot 8 Newtonmeter weet te halen. Nog krachtiger is de nieuwe IDX 70 motor met de configureerbare GPX 70-planetaire schakeling. De maximale waarde ligt daar bij 87,5 newtonmeter.

Productserie EC frameless DT

Met twee nieuwe EC frameless motoren DT85 M en L ligt, wat sommige klanten al vermoedden, een nieuw productassortiment in het verschiet dat verschillende grootten en vermogens omvat. De nieuwe motor is gebaseerd op de EC frameless DT50-motor en is specifiek bedoeld voor toepassingen met de hoogste koppelvereisten. De serie van EC frameless DT-motoren heeft een minimaal rotortraagheidsmomenten, goede thermische eigenschappen, is zeer compact en kan zeer eenvoudig worden geïntegreerd. Functioneel zijn alle motoren uit deze productfamilie perfect op elkaar afgestemd."Bovendien maakt deze motor het mogelijk om door de holle as voeding- of signaalleidingen te voeren. De DT85 is vanaf begin 2023 verkrijgbaar in de uitvoeringen M en L en net als bij de DT50 wordt een TSX MAG-encoderoplossing aangeboden.

De expert in aandrijvingen maxon presenteert deze nieuwe producten op de SPS in Neurenberg van 8 tot en met 10 november 2022. Al deze nieuwigheden zijn "compact" in deze video samengevat. 

Retour à la vue d'ensemble des nouveautés

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedePays-Bas
+31 53 744 07 44 -
Contact