Nieuwe mini-aandrijvingen voor medische robots en systemen met meerdere assen

maxon breidt het assortiment van configureerbare aandrijvingen in het voorjaar van 2020 opnieuw uit – onder andere met DC-motoren met borstels, overbrengingen en encoders uit de ECX-serie. En ook bij de positioneerbesturingen hebben wij nieuws uit het microsegment.

 

De ECX-serie wordt uitgebreid met de maxon ECX Speed 4. De kleine krachtpatser met een diameter van 4 mm zal zich vooral in de medische techniek doen gelden. De borstelloze DC-motoren zijn verkrijgbaar in de lengtes M en L en halen toerentallen tot 50.000 rpm. Hierbij passen de nieuwe overbrengingen GPX 4 C, die verkrijgbaar zijn als 2-, 3- en 4-traps versies. Bij de planetaire overbrengingen GPX is de drukhoek van de vertanding geoptimaliseerd, waardoor de bedrijfsduur wordt verlengd.

 

Kleinste encoder op de markt

De bijbehorende incrementele encoder ENX 4 MAG breidt daarbij de mogelijkheden van het aandrijfsysteem uit, bijvoorbeeld voor gebruik in chirurgierobots. MAG staat voor magnetisch. In dit formaat is de encoder ENX 4 MAG een noviteit op de markt. Hij maakt gebruik van hetzelfde magnetische werkingsprincipe als de iets grotere uitvoeringen ENX 6 MAG en ENX 8 MAG.

 

Vanaf de marktintroductie medio april kunnen de nieuwe aandrijfsystemen uit de maxon ECX-familie heel eenvoudig online geconfigureerd worden. Ze zijn binnen 11 werkdagen leverbaar: shop.maxongroup.com

 

Controller met uiterst hoge vermogensdichtheid

Eveneens splinternieuw is de EPOS 4 Micro 24/5 positioneerbesturing in de EtherCAT-uitvoering. De controller sluit qua functionaliteit, bediening, software en toebehoren vrijwel naadloos aan op de reeds bestaande EPOS4-producten. Hij is geschikt voor toepassing met zowel DC-motoren met borstels als borstelloze EC-motoren met een duurvermogen van maximaal 120 W. Daarnaast zijn er omvangrijke feedbackmogelijkheden zoals Hall-sensoren of digitale incrementele en absolute encoders met SSI. De Motion Controller met zijn extreem compacte bouwwijze is de perfecte oplossing voor de integratie van systemen met één of meerdere assen, bijvoorbeeld voor kleine apparatuur of robotsystemen.

 

Naast de nieuwe micro-bouwwijze zal in de zomer van 2020 een uiterst compact, aansluitklaar 3-assig positioneersysteem volgen: de EPOS 4 Compact 24/5 EtherCAT 3-axes . Het op EPOS4 Micro gebaseerde 3-assige positioneersysteem laat treffend zien hoe klein en tegelijkertijd uiterst functioneel dergelijke meerassige oplossingen kunnen zijn.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Medienstelle van maxon.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact