Highlights in nieuwe maxon productcatalogus

Traditiegetrouw presenteert aandrijfspecialist maxon deze lente de productcatalogus 2022/2023. Het 592-pagina-tellende boekwerk zit boordevol interessante en nieuwe producten. Een van de highlights daaruit zijn de stralingsbestendige GAMA-encoders.

  • De ENX GAMA zijn magnetische 2-kanaals encoders, leverbaar in de maten 10 mm en 13 mm

De ENX GAMA zijn magnetische 2-kanaals encoders, leverbaar in de maten 10 mm en 13 mm. Ze vervangen de bestaande MEnc-encoders en zijn ontwikkeld voor omgevingen die aan straling worden blootgesteld. Ze zijn bestand tegen ioniserende straling en kunnen een dosis tot 500 krad (SIO2) weerstaan. Dankzij deze eigenschap kunnen de GAMA-encoders bijvoorbeeld worden gebruikt in apparaten voor radiotherapie (MLC, multileaf colli-mators). De axiaal geplaatste aansluitkabel is ontworpen als een systeem met één kabel die ook de aders voor de geïntegreerde DC-motor bevat. Deze één-kabel-oplossing maakt een compacte en een plaatsbesparende inbouw mogelijk.

 

Uitbreiding van de EC frameless DT-serie

Met de EC frameless DT presenteert maxon een systeem dat alles in zich heeft. Deze borstelloze motoren kun-nen met hun frameloze concept eenvoudig worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Hier-bij komen hun sterke punten vooral tot uiting wanneer hoge eisen worden gesteld aan dynamiek, koppel en vermogensdichtheid. maxon breidt de serie uit met de nieuwe EC frameless DT50S motor. Dit is een verkorte uitvoering van de DT50M. De nieuwe uitvoering is geoptimaliseerd voor een nog hogere vermogensdichtheid, heeft een eersteklas thermische verbinding en biedt met de geïntegreerde temperatuursensoren een nauwkeuri-ge temperatuurbewaking.

De TSX-MAG-encoder maakt de EC frameless DT50 compleet. Dit is een encoder met een doorlopende as die niet direct op de motoras (off-axis) is geplaatst. De encoder genereert hall-signalen en incrementele signalen en is daarom de ideale signaalgever voor nauwkeurige positioneringstaken.

Productuitbreiding bij het IDX-programma

Ervaringen met de IDX56 hebben aangetoond dat de markt – de intralogistieke en industriële sectoren in het bijzonder – grote behoefte heeft aan nog krachtigere motoren en aandrijvingen. De nieuwe IDX70 speelt met zijn compacte montageruimte in op deze vraag. Met een nominaal koppel tot 3,75 Nm en een nominaal ver-mogen van 954 W stelt hij niet alleen de nieuwe norm voor maxon; de compacte bouw van deze aandrijving is ook nog eens uniek in de markt. Ook de IDX70 is leverbaar in twee verschillende basisconfiguraties: met en zonder geïntegreerde besturing.

Daarnaast is de productfamilie ECX flat uitgebreid met de ECX flat 32. Deze motor is leverbaar als uitvoering met een hoog koppel met gesegmenteerde magneten en een open rotor in de lengtes S (16,2 mm) en L (18,7 mm). De standaarduitvoering met ringmagneet en gesloten rotor in de lengte S, maakt het programma com-pleet. De nieuwe motor is gebaseerd op EC Flat-technologie en geoptimaliseerd voor een hogere vermogens-dichtheid.

Catalogus biedt overzicht en hulp

maxon levert een breed scala aan componenten: van DC- en BLDC-motoren tot overbrengingen, encoders, positioneerbesturingen, masterbesturingen en het accubeheersysteem. De nieuw uitgebrachte catalogus 2022/2023 verschaft een compleet overzicht. Op 592 pagina's is onder andere het modulaire maxon systeem te vinden, datasheets, technische ondersteuning en de praktische maxon Selection Guide. De nieuwe catalogus is online te bekijken en te bestellen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact