Cybathlon en maxon: een gouden samenwerking

Zwitersland

Gold Partner voor Cybathlon 2024

  • Al vanaf het begin maakt maxon deel uit van de Cybathlon

Al vanaf het begin maakt maxon deel uit van de Cybathlon. maxon aarzelde dan ook niet om nu voor de derde keer van de partij te zijn, ditmaal als Gold Partner.

De Cybathlon is een non-profitproject van de ETH Zürich, de universiteit van deze Zwitserse stad. Voor dit project ontwikkelen teams van over de hele wereld sámen met en vóór mensen met een lichamelijke beperking ondersteunende technologieën. En om de vier jaar worden wedstrijden georganiseerd waarin men elkaar onderling uitdaagt. Bij de deelnemers (mensen met een lichamelijke beperking) wordt gemeten hoe ze alledaagse taken kunnen uitvoeren met nieuw ontwikkelde ondersteunende technologieën. 

 

Sinds het ontstaan van dit project in 2013 hebben ongeveer 100 teams uit meer dan 30 landen deelgenomen aan Cybathlon-wedstrijden, waarin aandrijfspecialist altijd een rol heeft gespeeld. De door maxon ontwikkelde en geproduceerde elektromotoren behoren tot de beste ter wereld. Ze worden overal gebruikt waarbij bijzonder hoge eisen worden gesteld aan het eindproduct, zoals in de NASA-rovers op Mars, in chirurgische handgereedschappen, humanoïde robots en industriële hoge-precisiesystemen. 

 

Om in deze veeleisende markt toonaangevend te blijven, investeert het bedrijf een groot deel van zijn omzet in onderzoek en ontwikkeling. “We zijn er trots onszelf Gold Partner te mogen noemen van zo'n speciaal project”, aldus Eugen Elmiger, CEO van de maxon Group. Van 25 tot 27 oktober 2024 wordt de derde editie van de Cybathlon georganiseerd, wederom in Zwitserland en ditmaal met twee nieuwe onderdelen: een race met intelligente visuele assistentie voor blinde mensen en één met hulprobots voor mensen met een ernstige beperking aan armen of benen. “We zijn benieuwd naar de oplossingen die de teams zullen kiezen en geloven erin dat ingenieurs en technici grenzen kunnen verleggen en de wereld op een positieve manier kunnen veranderen. Wij ondersteunen hen graag met onze jarenlange ervaring”, stelt Elmiger.

 

Alles over eerdere hoogtepunten en deelnemers vindt u op onze corporate blog drive.tech en op www.cybathlon.com.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact