De Zwitserse coureur Sébastien Buemi is nu lid van de maxon familie

De specialist voor aandrijvingen maxon en de Zwitserse autocoureur Sébastien Buemi gaan samenwerken. Beide partners delen een passie voor precisie, efficiëntie en e-mobiliteit.

S ébastien Buemi is een coureur die weet wat precisie en efficiëntie betekenen.
De voormalige formule 1-coureur heeft tenslotte in de nieuwe Formule E al 13 races gewonnen; in 2016 werd hij zelfs wereldkampioen. En wie in deze zuiver elektrische raceserie tot de top wil behoren, moet niet alleen snel zijn, maar ook zuinig omspringen met de beschikbare energie. Anders is de accu leeg voordat men over de finishlijn rijdt. Daarom past Sébastien Buemi ook perfect bij de Zwitserse specialist voor aandrijvingen maxon. Hun elektromotoren van topkwaliteit zijn immers niet alleen in de Marsrovers, maar ook in AdBlue-injectiesystemen en formule 1-raceauto's te vinden.

maxon heeft gekozen voor een samenwerking met Sébastien Buemi, en deze samenwerking is op 9 september bezegeld. De coureur heeft hiervoor een bezoek gebracht aan maxon in Obwalden, en daar kennisgemaakt met het bedrijf en zijn medewerkers. Buemi was onder de indruk van de cleanrooms en van de allerkleinste aandrijvingen, die een diameter van slechts vier millimeter hebben.

Deze samenwerking zal worden gesymboliseerd door het logo van maxon op het coureurspak van Buemi wanneer het zesde seizoen van de Formule E op 22 november van start gaat. Tegelijk zal Buemi zich gaan inzetten als ambassadeur voor maxon. Hij zegt: "Ik ben trots dat ik met een Zwitsers hightechbedrijf kan samenwerken en nu lid ben van de maxon familie." Het plezier is wederzijds. Eugen Elmiger zegt: "Sébastien en Formule E in het algemeen passen perfect bij maxon. Tenslotte ontwikkelen wij ons steeds meer tot systeemaanbieder, en de markt voor e-mobility is in dit opzicht bijzonder interessant."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Medienstelle van maxon.

Telefoon +41 41 662 43 81        media@maxongroup.com

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact