ID-Teaser-Rebrush-Company-Pic

Gesloten in seconden

Op accu's werkende sluitmachines voor dozen van het Zwitserse bedrijf Signode zijn niet meer weg te denken uit de verpakkingsindustrie. Met de intelligente technologie van de accu-dekselnietmachine en een krachtige borstelloze maxon motor zijn verpakkingen binnen seconden gesloten.

Het duurt minder dan 5 seconden om een kartonnen doos te sluiten en verzendklaar te maken. In de logistiekafdeling van de maxon Group wachten dagelijks honderden pakketten op verzending – en ze moeten allemaal op tijd bij de klant zijn. Daarom moet het sluiten van de pakketten zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Dat is mogelijk met de op accu's werkende verpakkingsnietmachine van de Firma Josef Kihlberg – een Zweeds bedrijf dat sinds 2014 deel uitmaakt van de Amerikaanse Signode Industrial Group. Het bedrijf Josef Kihlberg werd opgericht in het jaar 1800 en heeft momenteel 35 medewerkers in dienst. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen de wereldwijd toonaangevende machines voor industrieel nieten en transportverpakking. De hoge kwaliteit van de producten van Josef Kihlberg berust op jarenlange ervaring en een solide knowhow.
Het Zwitserse hoofdkantoor van Signode bevindt zich in Dietikon. Daar worden met 210 medewerkers handgereedschap, omsnoeringsmachines en -installaties ontwikkeld en gemonteerd. Jaarlijks verlaten meerdere duizenden machines de productie, onder andere de krachtige accu-dekselnietmachine.

6000 nietjes per acculading

De machine, die in slechts enkele seconden kartonnen verpakkingen dichtniet, wordt verkocht onder de merknaam "Josef Kihlberg". De snelle accu-verpakkingsnietmachine kan tot vijf keer per seconde nieten. Met de hoogwaardige 4,0 Ah lithium-ion-accu is het mogelijk om met slechts één acculading tot 6000 nietjes aan te brengen. Dat is een extreem hoge capaciteit voor zo'n klein handgereedschap. Bovendien is het apparaat met een gewicht van 2,7 kilogram zeer licht, heeft het een digitaal display en verschillende bedrijfsmodi. Met meertraps veiligheidsfuncties is het bovendien het veiligste apparaat op de markt. Naast het standaardmodel met led-statusindicatie zijn er opties met positioneringslasersysteem voor maximale controle over het apparaat en uiterst nauwkeurige plaatsing van de nietjes bij het verpakken.

Borstelloze motoren voor een langere levensduur

In de draadloze dekselnietmachine en andere producten van de firma Signode zijn een hele reeks producten van maxon ingebouwd. Er worden motoren, overbrengingen, encoders, hard-, firm- en software gebruikt. De voor het power-tool gebruikte DC-motor EC-i 30 van maxon biedt met zijn borstelloze motorentechnologie een aanzienlijk hoger rendement en een hoger vermogen dan een borstelmotor. Bovendien is deze zeer slijtvast. Een langere levensduur van de draadloze dekselnietmachine (in vergelijking met apparaten waarin motoren met borstels worden gebruikt) is zo gegarandeerd.

De meerpolige inwendige rotor van de EC-i 30 zorgt voor maximale dynamiek. En de uiterst robuuste constructie met stalen flens en behuizing staat garant voor veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Zeker ook in kleine ruimtes, want met name bij een power-tool als de dekselnietmachine, zijn het gewicht en de grootte van het apparaat belangrijk.

In combinatie met de planetaire overbrenging GP 32 A biedt de accu-dekselnietmachine alle perfecte eigenschappen om nauwkeurig en geluidsarm te werken. Signode koos vooral vanwege het geluidsarme bedrijf voor deze combinatie van motoren en overbrenging, want de borstelloze motor reduceert de mechanische en bedrijfsgeluiden van het apparaat. Volgens de fabrikant is de accunietmachine de helft minder luid dan pneumatische verpakkingssluitmachines, waardoor de gebruiker comfortabeler kan werken.

Snel verpakt en op tijd geleverd

Het bedrijf Signode gebruikt in veel van zijn apparatuur producten van maxon. Want net als maxon draagt ook Signode hoge kwaliteit en precisie hoog in het vaandel. En ook bij de interne logistiek is snelheid geboden. Er zijn nieuwe pakketten van maxon binnengekomen, met daarin de motoren voor de power-tools. Deze zijn allemaal verpakt met de snelle accu-dekselnietmachines, want de vraag naar verpakkingsnietmachines van Josef Kihlberg is groot. Een perfecte verpakkingskringloop!

 © maxon motor ag

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact