ID-Teaser-Rebrush-Company-Pic

De perfecte platenspeler

Muziekliefhebbers over de hele wereld willen dit prachtexemplaar in hun woonkamer hebben. Dankzij de unieke constructie en de hoogwaardige techniek is de Kronos platenspeler nauwkeuriger dan vrijwel elke andere draaitafel. Twee maxon DC motoren drijven de draaischijven aan.

In het tijdperk van de digitale muziek beleeft vinyl een verbazingwekkende comeback en de verkoopcijfers gaan omhoog. De warme klank van een lp wordt nog door geen enkele andere geluidsdrager geëvenaard. Voor muziekliefhebbers is er geen alternatief en als het om de apparatuur gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg. Dat dacht ook Louis Desjardins in Montreal, Canada, toen hij met de ontwikkeling van een volledig nieuwe platenspeler begon – voor particulier gebruik.

Inmiddels verkoopt hij zijn Kronos-apparaten wereldwijd aan klanten die het zich kunnen veroorloven. Deze draaitafel heeft namelijk de prijs van een middenklassenauto. Critici zijn het er echter over eens dat Kronos in het high-end-segment de bakens verzet op het gebied van details en helderheid.

Twee in tegengestelde richting draaiende schijven vangen alle trillingen op
Het geheim zit hem onder andere in de constructie: Louis Desjardins heeft twee draaischijven boven elkaar geplaatst en laat deze in tegengestelde richting draaien. Hierdoor wordt iedere nog zo kleine trilling gecompenseerd. In combinatie met de vierpuntsophanging wordt een gelijkmatige loop bereikt. Twee maxon motoren drijven telkens een schijf aan. Dankze de ijzerloze wikkeling van de aandrijving is er geen sprake van restkoppel. “Het was me direct duidelijk dat ik een echt goede DC motor nodig had,” zegt Louis Desjardins. Bij maxon kreeg hij niet alleen de juiste aandrijving, maar ook “een partner, die me waardevolle technische tips gaf en me in contact bracht met andere mensen die mij konden ondersteunen bij de complexe besturingseenheid.”

Overstap naar DCX-motoren: een openbaring
Dit jaar kon Louis Desjardins zijn Kronos platenspeler nogmaals naar een hoger plan tillen. Van de maxon ingenieurs kreeg hij een micromotor van de serie DCX. Deze staan bij uitstek bekend om hun rendement, kracht en compactheid. Na de inbouw hoorde hij een verbetering van de klank. “Ik had het niet verwacht, maar het verschil met de vorige maxon aandrijving was hoorbaar. En ik wás al tevreden!” De DCX motor met borstels en een diameter van 22 mm loopt nog rustiger en maakt nauwelijks geluid. Desjardins is enthousiast: “Bij een afspeelsysteem luistert alles heel nauw. Vooral bij een draaitafel verandert een microscopisch kleine beweging het geluid al.”

Met de twee DCX motoren die de draaischijven aandrijven, is de Kronos-speler nu definitief in de topklasse van de platenspelers beland. “Ik heb de beste aandrijvingen die er op de markt te krijgen zijn”, zegt Louis Desjardins. En dat beaamt Bill Parish, een Kronos-dealer in de Verenigde Staten: “Zo goed de Kronos Limited Edition ook mag zijn – en ik durf te zeggen dat het de beste speler ter wereld is – met de DCX technologie wordt de platenspeler nog eens naar een hoger plan getild.”

“Ik heb de beste aandrijvingen die er op de markt te krijgen zijn.”
Louis Desjardins, Kronos Audio


Louis Desjardins is heel blij dat het gelukt is om vanuit zijn project een bedrijf op te bouwen. “Mijn idee heeft gewerkt, daar ben ik dankbaar voor.” Maar daar laat hij het niet bij. Hij streeft tenslotte naar de absoluut perfecte speler en wil zijn product door continue innovatie verbeteren. maxon is daarbij volgens Desjardins precies de juiste partner: “maxon wil net als ik steeds beter worden. Daarom kan ik er ook in de toekomst op vertrouwen dat ik altijd de beste motor krijg.”

 © maxon motor ag

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact