ID-Teaser-Rebrush-Company-Pic

Mooi zijn, geen pijn lijden.

Mensen willen er goed uitzien. Altijd. Het Franse bedrijf LPG beidt sinds drie decennia een speciale behandeling aan die de huid en het weefsel verstevigt. Achter de mechanische stimulatie verbergen zich motoren van maxon.

Schoonheidsidealen veranderen met de jaren. In de Renaissance werd een onderkin bij vrouwen sexy gevonden en eeuwenlang was het summum van schoonheid een zo wit mogelijke huid. Tegenwoordig willen mannen en vrouwen slank, atletisch en zongebruind zijn. En wie dat nog niet is, helpt de natuur een handje – met behandelingen of operaties. Jaarlijks laten miljoenen mensen zich opereren om een stapje dichter bij hun schoonheidsideaal te komen. Maar ook niet-invasieve methoden om overtollig vet kwijt te raken zijn erg populair. Daartoe behoren laser- en lichttherapieën of behandelingen met ultrasone trillingen.

Een bijzondere plaats neemt de endermologie in. Deze methode om de cellen te stimuleren is bijna 30 jaar geleden door de Franse firma LPG ontwikkeld en bestaat uit een doelgerichte mechanische behandeling van de huid. LPG-oprichter Louis-Paul Guitay bouwde het eerste apparaat toen hij na een ongeval moest revalideren en de therapie wilde bespoedigen. Aanvankelijk stond dan ook de behandeling van littekenweefsel centraal, maar toen werd duidelijk dat de technologie ook een stevigere huid, meer elasticiteit en minder cellulitis tot gevolg had. Bovendien – en daar waren vooral veel patiëntes blij mee – werd het aantal vetcellen in de onderhuid gereduceerd.

Meer collageen dankzij kneed-rol-techniek

Vandaag de dag laten circa 200.000 personen per dag in 110 landen zich behandelen met de LPG-techniek. Hierbij moet onderscheid gemaakt worden tussen twee methodes. De oorspronkelijke variant, de lipomassage, werkt volgens het rol-kneed-principe. Een therapeut masseert de cliënt met een handapparaat dat is voorzien van twee onafhankelijk van elkaar gestuurde rollen, deze worden aangedreven door middel van gelijkstroommotoren met borstels. Het formaat van het handapparaat is afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel. De patiënt draagt bovendien tijdens de behandeling een pak dat het lichaam bedekt en het effect van de massage ondersteunt.

Maar wat gebeurt er precies? Concreet wordt tijdens de procedure de afvoer van lymfevloeistof gestimuleerd. De hierdoor geactiveerde reactie van het lichaam zorgt dat in de dermis (de tweede huidlaag) extra collageen en elastine worden aangemaakt. Collageen is een belangrijk eiwit in het lichaam, dat zorgt voor de stevigheid van de huid en de wondgenezing. Elastine is daarentegen verantwoordelijk voor de soepelheid en elasticiteit van de huid. Hoe ouder het lichaam, des te minder wordt er van beide stoffen geproduceerd.

Nieuwe procedure met borstelloze aandrijving

LPG baarde opzien toen afgelopen jaar de nieuwste techniek met de naam Endermolift werd gepresenteerd. De werking is vergelijkbaar met de lipomassage. Ook hier wordt de huid door de kop van het instrument aangezogen. De mechanische stimulatie wordt uitgevoerd door twee kleppen, waarvan de slagfrequentie door de therapeut kan worden ingesteld. De toegepaste motor van maxon is een borstelloze EC 16 in combinatie met een planetaire overbrenging GP 16. Laatstgenoemde is speciaal voor de klant voorzien van kunststof onderdelen, om zo geruisloos mogelijk te kunnen werken. “Bij onze keuze voor maxon motoren hebben factoren als betrouwbaarheid, koppel, snelheid en duurzaamheid een grote rol gespeeld”, zegt Arnaud Fuster, hoofd van de afdeling onderzoek en ontwikkeling bij LPG.

Voor nabehandeling bij liposuctie

Endermolift is ontwikkeld voor de behandeling van het gezicht, de hals en het decolleté en maakt verschillende stimulatiemodi mogelijk. “De behandeling is hierdoor veel intensiever en dus efficiënter”, legt Arnaud Fuster uit. Hij wijst op de snel zichtbare resultaten: een stralende huid na slechts één sessie en minder rimpels na 12 sessies. De behandeling wordt aangeboden in schoonheidssalons, spa's en klinieken. “Wij passen de endermologie-techniek vaak toe na ingrepen als een facelift of liposuctie en ook voor behandeling van cellulitis of huidversteviging”, zegt bijvoorbeeld de arts Gerhard Sattler van de Rosenpark Klinik in Darmstadt, Duitsland.

Bij onze keuze voor maxon motoren hebben factoren als betrouwbaarheid, koppel en duurzaamheid een grote rol gespeeld.Arnaud Fuster, LPG

Het succes van LPG zal niet zo snel verflauwen, “De markt voor schoonheid is enorm. Mannen en vrouwen zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het verouderingsproces tegen te gaan”, zegt Arnaud Fuster. Zijn bedrijf biedt de passende technologie aan. En die is, in tegenstelling tot chirurgische ingrepen, pijnloos.
 

 © maxon motor ag

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact