ID-Teaser-Rebrush-Company-Pic

Ontspannen golf spelen.

De golfsport krijgt steeds meer aanhangers – het is dus niet verwonderlijk dat de sport bezig
is een volkssport te worden. Vooral in de lente en in de zomer zijn veel mensen op de greens te vinden die willen trainen of gewoon plezier willen hebben. Onontkoombare begeleider van deze enthousiastelingen is de golftrolley; met name de gemotoriseerde versie maakt het golfen letterlijk en figuurlijk een stuk lichter.

De afstanden van de ene hole naar de andere kunnen ver zijn – de grootste golfbaan van de wereld
„Mission Hills” met 216 holes (Mission Hills Club) ligt in het Chinese Shenzhen, in de buurt van Hongkong. Maar het kan nog verder. In de Nullarborvlakte in Australië is een wel heel bijzondere golfbaan
te vinden: tussen de 1e en de 18e hole moet een afstand overbrugd worden van 1.365 kilometer
en tussen de afzonderlijke speelbanen moet gemiddeld 80 kilometer afgelegd worden. De „Nullarbor Links” is de langste golfbaan ter wereld. De trolley is echter ook een grote hulp bij het golf spelen op historische golfbanen zoals Montana in Zwitserland.

Als vele kilometers moeten worden afgelegd om bij de volgende hole te komen, is de gemotoriseerde golftrolley erg handig voor het transporteren van de golfbags. Golfbag en golfclubs wegen samen nogal wat. De elektrische trolley's worden onder andere door de in Limburg an der Lahn gevestigde onderneming Jutec ontwikkeld en geproduceerd. Het Duitse bedrijf ontwikkelt sinds 1980 buigsystemen voor pijpen, die overal op de wereld ambachtelijk en industrieel gebruikt worden. Eind jaren 80 heeft de oprichter van het bedrijf, Werner Jungmann, zelf een enthousiaste golfspeler, met hulp van de buigtechniek elegante, opklapbare golftrolleys met een 3-spaakvelg ontwikkeld. Daarna volgde de eerste elektrische trolley van edelstaal met het originele JuCad-design met niet-zichtbare motoren. Het kleine accusysteem is eveneens niet-zichtbaar aangebracht in het achterste gedeelte van de golfbag. Het bedrijf was in 2003 de eerste die de lithium-accutechniek toepaste voor de elektrische trolley's. Deze vernieuwing heeft de wereldmarkt van elektrische trolley's enorm veranderd. Sinds 2008 produceert het bedrijf de trolley's met het Jucad-design ook gemaakt van het moderne, oersterke en hoogwaardige carbon.

Het beste voorbeeld is de trolley „Carbon Drive” – met een uit carbon gemaakt compact frame. Met slechts 5,5 kilo de lichtgewicht elektrische trolley. Voor de golfbag bestaat echter geen gewichtsgrens voor dit model. Na het golfspel kan de trolley met weinig moeite snel en plat ingeklapt worden voor transport.

Voor de lichte elektrische trolley wordt ook nog een ander materiaal gebruikt. Jucad gebruikt voor de golftrolley tevens het zeer hoogwaardige en zeer lichte materiaal titanium. De van titanium gemaakte „JuCad Drive SL Travel eX2” weegt als tweewiel-uitvoering minder dan 5 kilo. Dit is ook mogelijk omdat de motoras nogmaals kleiner gemaakt werd waaraan de trolley haar slanke profiel dankt. De speciaal ontwikkelde krachtige motoren zijn sterk genoeg voor elke golfbaan. Alle elektrische trolley's van
Jucad bezitten een vrijloop, een automatische vooruitloopfunctie (opnemer 10 20 30 m) en een elektronische motorrem (Tempomat). Stroom krijgen de motoren van de geïntegreerde sterke lithium-accu's.

Sterke motoren voor een geruisloze aandrijving
Al in de eerste door het bedrijf ontwikkelde gemotoriseerde golftrolley's bouwt JuCad motoren van maxon. De sterke tractieaandrijving is ook zeer geschikt voor heuvelachtige golfbanen. Belangrijk is vooral dat deze motoren zeer geluidsarm zijn en precies werk verrichten. Daarnaast is de vermogensdichtheid en een hoog rendement van de motoren van wezenlijk belang. De energie-efficiënte DC RE-gelijkstroommotoren van maxon voldoen aan deze eisen. Zo bezit de RE35-motor van maxon een rendement van rond 90 procent. RE motoren zijn uitgerust met sterke permanente magneten. Tevens beschikken ze over een ijzerloos wikkelingssysteem waarbij het uitblijven van restkoppel gegarandeerd is. Twee maxon motoren in de as van de elektrische trolley's van JuCad zorgen voor de aandrijving. Er hoeft alleen even aan de traploze gashendel gedraaid te worden en de trolley zet zich in beweging. Om voor een maximaal soepele gang van de aandrijvingen te zorgen, is de as van de motor vertand.

De gemotoriseerde trolley is voor veel golfspelers een grote hulp en ontziet de spieren, spierkracht die de speler op deze manier kan inzetten om een goede partij neer te zetten. Daarnaast kan de speler met een afstandsbediening zijn JuCad golftrolley besturen en op deze manier zich voor 100 procent op het spel concentreren.

 © maxon motor ag

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact