ID-Teaser-Rebrush-Company-Pic

Ademhalingstherapie met maxon motoren.

Verschillende soorten slaapziektes en slaapstoornissen is groot – daarom bestaat er op de markt een breed aanbod aan therapiemogelijkheden. Ademhalingsapparaten zowel voor in het ziekenhuis als voor thuis hebben een ding gemeen: maxon motoren verzorgen de aandrijving.

In de medische wereld wordt ademhalingstherapie steeds belangrijker. Zo is bijvoorbeeld bewezen dat een juiste ademhaling de bloedcirculatie verbetert en de zuurstofvoorziening naar het gehele organisme optimaliseert. Ademhalingstherapie wordt voornamelijk toegepast bij aandoeningen en ziektes aan de  long- en stembanden. De zogenaamde thuisbeademing is een deelgebied van intensieve zorg waarbij patiënten vanwege tijdelijke of permanente storingen aan het zenuwstelsel of de ademhalingsspieren machinaal worden beademd, zelfs nadat ze uit het ziekenhuis zijn ontslagen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen invasieve en niet-invasieve beademing. Veelal wordt gebruik gemaakt van druk gecontroleerde of volume gecontroleerde beademing, soms wordt de ademhaling alleen ondersteund.

Ademhalingstherapie wordt ook ingezet bij patiënten met slaap gerelateerde ademhalingsproblemen. Deze apparaten genereren een positieve druk in de luchtwegen, waardoor de luchtwegen van de patiënt tijdens de slaap opengehouden worden. De zuurstof wordt toegediend via een ventilatiemasker (nasaal of neus-/mondmasker) dat moet zijn uitgerust met een uitademklep om de afvoer van uitgeademde lucht te garanderen. Zo groot als het aantal verschillende soorten slaapziektes en slaapstoringen is, zo veelvuldig is ook het aanbod van therapiemodi. De basis vormen mono-level-therapieën (CPAP) en zelfregulerende modi (Auto CPAP) waarbij de druk gebeurtenisafhankelijk schommelt binnen eerder vastgelegde drukgrenzen. Deze ademhalingsapparaten passen zich aan de patiënt aan en worden vooral voor de behandeling van slaapapneu gebruikt.

Borstelloze DC-motoren voor de juiste ademwegdruk
Er bestaan ook gecombineerde behandelingsmethodes om bepaalde patiëntgroepen nog effectiever te kunnen behandelen. Sinds meer dan 20 jaar maakt HOFFRICHTER GmbH uit Schwerin (Duitsland) verschillende ademhalingsapparaten. Deze apparaten zijn zeer geluidsarm en drukstabiel. Om de ademwegdruk precies te kunnen regelen, wordt een borstelloze EC 22 motor van maxon gebruikt. Deze moet de door HOFFRICHTER zelf geconstrueerde turbine, de kern van het apparaat, aandrijven. De in een speciale box gemonteerde motor zorgt samen met de turbine voor de vereiste therapiedruk.

De eisen aan de motoren voor de gevoelige ademhalingsapparaten waren hoog. Omdat het bij beademing om levensreddende systemen gaat, is hoge kwaliteit en lange levensduur van de gebruikte motoren vereist. Tegelijkertijd moet de motor beschikken over zeer dynamische eigenschappen. Zo moet, afhankelijk van de ademhaling van de patiënt, het toerental continu worden aangepast om een optimale en aangename therapie mogelijk te maken. Natuurlijk speelt ook de bouwgrootte van de motoren een belangrijke rol; omdat plaats in de apparaten beperkt is, moeten ze klein maar krachtig zijn. Ook het geluidsniveau is een belangrijk aspect. maxon hecht hier veel waarde aan, omdat de ademhalingstherapieapparaten vooral 's nachts worden gebruikt. Want alleen zo kan voor de patiënt een effectieve ademhalingstherapie worden bereikt.
 

 © maxon motor ag

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact