• maxon en Fourier Intelligence gaan intensief samenwerken

  De maxon Group en Fourier Intelligence kondigen aan dat ze een wereldwijd strate-gisch partnerschap aangaan. De precisie-aandrijfsystemen van maxon sluiten perfect aan op de robotrevalidatieoplossingen van de start-up Fourier, wat nieuwe technolo-gieën voor patiënten mogelijk moet maken.

 • maxon presenteert een multi-ascontroller voor zeer dynamische positioneringstaken

  Met de MiniMACS6-AMP-4/50/10 lanceert de aandrijfspecialist maxon de volgende generatie van zijn motion controllers. De besturing wordt toegepast op plaatsen waar PLC-oplossingen te duur zijn of wanneer de klant hoge eisen stelt.

 • maxon develops ultra-efficient UAV drive with startup Flybotix

  Drive specialist maxon has collaborated with drone startup Flybotix to develop power-optimized BLDC motors for a new kind of inspection drone. With the know-how gained from this and other projects, maxon is making inroads into the new UAV market, where the reliability and quality of components are becoming ever more important.

 • "driven" gewijd aan vierde planeet

  Mars blijft fascineren. Wetenschappers worden steeds weer aangetrokken door deze vierde planeet van ons zonnestelsel. Op dit moment is er een nieuwe robotmissie onderweg om de geheimen van Mars te onthullen. Bovendien zal er voor het eerst een helikopter op een buitenaardse wereld vliegen. Reden genoeg om het nieuwste nummer van "driven", het magazine van maxon, aan dit onderwerp te wijden.

 • maxon aandrijvingen vliegen naar de rode planeet met NASA's Rover Perseverance

  NASA stuurt binnen enkele weken zijn vijfde rover naar Mars. Deze gaat bodemmonsters verzamelen die later op aarde worden geanalyseerd. De rover beschikt ook over een helikopter die voor het eerst vluchten op de rode planeet zal uitvoeren. De precisiemotoren van maxon vervullen hierbij meerdere taken die van doorslaggevend belang zijn voor de missie.

 • Nieuwe mini-aandrijvingen voor medische robots en systemen met meerdere assen

  maxon breidt het assortiment van configureerbare aandrijvingen in het voorjaar van 2020 opnieuw uit – onder andere met DC-motoren met borstels, overbrengingen en encoders uit de ECX-serie. En ook bij de positioneerbesturingen hebben wij nieuws uit het microsegment.

 • Het speciale tijdschrift over de Cybathlon is nu verkrijgbaar

  Op 2 en 3 mei strijden piloten op een hindernisparcours in Zürich om de winst op de Cybathlon – met behulp van assistentsystemen. maxon wijdt zich met een speciaal tijdschrift aan dit fascinerende evenement en vraagt: in welke richting gaat de ontwikkeling van protheses, hoe bouw je een exoskelet en wat is de favoriete discipline van de uitvinder van de Cybathlon?

 • maxon vliegt naar de zon

  De Solar Orbiter wordt in februari gelanceerd en het doel is om een observatiesatelliet in een baan rond de Zon te brengen, hetgeen nieuwe informatie over de zon op moet leveren. Bij de bouw van de ruimtesonde hebben de Zwitserse industrie en Zwitserse researchprogramma's een belangrijke rol gespeeld. Daar horen de aandrijvingen uit Obwalden ook bij.

 • Nog sterker, nog kleiner

  Een krachtige compacte aandrijving, nieuwe impulsen in de medische techniek en in de lucht- en ruimtevaart, en een eigenaardige slang: dit en nog veel meer toont maxon van 26 tot 28 november op de SPS Nürnberg.

  Een krachtige compacte aandrijving, nieuwe impulsen in de medische techniek en in de lucht- en ruimtevaart, en een eigenaardige slang: dit en nog veel meer toont maxon van 26 tot 28 november op de SPS Nürnberg.

 • «driven»

  legt uit hoe de fabriek van de toekomst werkt

  Digitalisering en automatisering zullen de manier waarop wij producten ontwikkelen en produceren ingrijpend veranderen. Maar wat betekent dat precies? En wat zit er achter de courante begrippen rondom de Smart Factory? Antwoorden op deze vragen vindt u in de actuele uitgave van het maxon magazine driven.

 • De Zwitserse coureur Sébastien Buemi is nu lid van de maxon familie

  De specialist voor aandrijvingen maxon en de Zwitserse autocoureur Sébastien Buemi gaan samenwerken. Beide partners delen een passie voor precisie, efficiëntie en e-mobiliteit.

 • How e-mobility will change our world

  The new issue of driven is out

  It's a silent revolution. However, it can't be stopped: People are increasingly using electrical power for personal transportation and for moving goods. This creates new requirements for drive technology.

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedePays-Bas
+31/53 - 744 0 744
Contact