• maxon aandrijvingen vliegen naar de rode planeet met NASA's Rover Perseverance

  NASA stuurt binnen enkele weken zijn vijfde rover naar Mars. Deze gaat bodemmonsters verzamelen die later op aarde worden geanalyseerd. De rover beschikt ook over een helikopter die voor het eerst vluchten op de rode planeet zal uitvoeren. De precisiemotoren van maxon vervullen hierbij meerdere taken die van doorslaggevend belang zijn voor de missie.

 • Nieuwe mini-aandrijvingen voor medische robots en systemen met meerdere assen

  maxon breidt het assortiment van configureerbare aandrijvingen in het voorjaar van 2020 opnieuw uit – onder andere met DC-motoren met borstels, overbrengingen en encoders uit de ECX-serie. En ook bij de positioneerbesturingen hebben wij nieuws uit het microsegment.

 • Het speciale tijdschrift over de Cybathlon is nu verkrijgbaar

  Op 2 en 3 mei strijden piloten op een hindernisparcours in Zürich om de winst op de Cybathlon – met behulp van assistentsystemen. maxon wijdt zich met een speciaal tijdschrift aan dit fascinerende evenement en vraagt: in welke richting gaat de ontwikkeling van protheses, hoe bouw je een exoskelet en wat is de favoriete discipline van de uitvinder van de Cybathlon?

 • maxon vliegt naar de zon

  De Solar Orbiter wordt in februari gelanceerd en het doel is om een observatiesatelliet in een baan rond de Zon te brengen, hetgeen nieuwe informatie over de zon op moet leveren. Bij de bouw van de ruimtesonde hebben de Zwitserse industrie en Zwitserse researchprogramma's een belangrijke rol gespeeld. Daar horen de aandrijvingen uit Obwalden ook bij.

 • Nog sterker, nog kleiner

  Een krachtige compacte aandrijving, nieuwe impulsen in de medische techniek en in de lucht- en ruimtevaart, en een eigenaardige slang: dit en nog veel meer toont maxon van 26 tot 28 november op de SPS Nürnberg.

  Een krachtige compacte aandrijving, nieuwe impulsen in de medische techniek en in de lucht- en ruimtevaart, en een eigenaardige slang: dit en nog veel meer toont maxon van 26 tot 28 november op de SPS Nürnberg.

 • «driven»

  legt uit hoe de fabriek van de toekomst werkt

  Digitalisering en automatisering zullen de manier waarop wij producten ontwikkelen en produceren ingrijpend veranderen. Maar wat betekent dat precies? En wat zit er achter de courante begrippen rondom de Smart Factory? Antwoorden op deze vragen vindt u in de actuele uitgave van het maxon magazine driven.

 • De Zwitserse coureur Sébastien Buemi is nu lid van de maxon familie

  De specialist voor aandrijvingen maxon en de Zwitserse autocoureur Sébastien Buemi gaan samenwerken. Beide partners delen een passie voor precisie, efficiëntie en e-mobiliteit.

 • How e-mobility will change our world

  The new issue of driven is out

  It's a silent revolution. However, it can't be stopped: People are increasingly using electrical power for personal transportation and for moving goods. This creates new requirements for drive technology.

 • Tech United zet al meer dan 10 jaar met succes de motoren van maxon in

  Tech United is het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven, dit team neemt ieder jaar deel aan de RoboCup, en succesvol: in 2012, 2014, 2016 en 2018 is het team wereldkampioen geworden! Het doel van de RoboCup is het stimuleren van het onderzoek naar kunstmatige intelligentie en robotica.

 • Several changes in the maxon management

  The drive specialist is reorienting itself.

  maxon motor is becoming an international group. This process results in several changes at the management level. At the same time, the Swiss location in Sachseln with its 1200 employees is getting its own local management board.

 • More drive power on all levels.

  maxon will show the latest in drive technology at the Hannover Messe.

  Drive specialist maxon motor will be presenting exciting new products at the world's largest technology trade show. Some new products being featured include: flat motors with improved performance, a new line of modular industrial drives, as well as DC motors and angular gearheads from Parvalux, the latest addition to the maxon group.

 • Electronic Gearing

  “Electronic gearing” is transmission of a motion by means of an extra motor and electronic control. It thus involves moving two drives synchronously or in a certain ratio, without making use of a mechanical connection axis and/or (gear) wheels. The setup consists of a master axis (main axis) and a slave axis (follower axis).

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNetherlands
+31/53 - 744 0 744
Contact