maxon motor neemt motorenfabrikant Parvalux over

De succesvolle groeistrategie wordt voortgezet

De maxon motor groep krijgt er een nieuw, waardevol lid bij: maxon heeft de Britse fabrikant van drive motoren Parvalux Electric Motors Ltd. overgenomen. Daarmee wordt de maxon-portfolio uitgebreid met krachtige aandrijvingen, die onder andere in de medische techniek en de industriële automatisering worden gebruikt.

maxon motor, specialist voor mechatronische aandrijfsystemen, neemt Parvalux Electric Motors Ltd. met hoofdkantoor in Engeland over. Parvalux heeft meer dan 70 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van DC-motoren met borstels, AC-motoren en overbrengingen. Het bedrijf heeft 185 mensen in dienst, verdeeld over drie productielocaties in Bournemouth. Parvalux heeft een jaarlijkse omzet van 23 miljoen Britse pond en meer dan 40% wordt jaarlijks wereldwijd geëxporteerd.

Met de integratie van Parvalux breidt de maxon motor groep zijn portfolio uit met DC-motoren in het vermogensbereik tot 1,5 kW, AC-motoren en wormoverbrengingen. Hiermee zet maxon een belangrijke volgende stap naar complete systeemaanbieder. Bovendien wordt de groep actief in interessante marktdomeinen zoals medische techniek (onder meer trapliften, elektrische rolstoelen) en industrie (robotica, transportsystemen). Parvalux profiteert op zijn beurt van het wereldwijde distributienetwerk van maxon en kan zo verder groeien – ook wat personeel betreft. Het huidige management van Parvalux blijft behouden. Beide partijen zijn overeengekomen dat de aankoopprijs niet bekendgemaakt wordt.

Parvalux’ recente groei sluit nauw aan bij maxon’s strategie om in samenwerking met de klant oplossingen op maat te ontwikkelen, die voldoen aan de eisen van de klant.

Deze nieuwste overname past perfect in de duurzame groeistrategie van maxon motor. "Wij willen op lange termijn de nummer één zijn op de aandrijvingsmarkt en onze klanten de beste service bieden", zegt de CEO van maxon, Eugen Elmiger. De voorzitter van de raad van bestuur, Dr. Karl-Walter Braun, vult aan: "Ik ben ervan overtuigd dat Parvalux met zijn kwaliteitsproducten en knowhow tot deze doelstelling zal bijdragen, en een perfecte aanvulling zal zijn aan de maxon groep."

Terug naar het nieuwsoverzicht

Productnavigator

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31/53 - 744 0 744
Contact