maxon lanceert motion controllers met EtherCAT

De EPOS4-productlijn is nu compleet

maxon biedt met EPOS4 een krachtig, betrouwbaar en uiterst flexibel motion controller-platform. Het voldoet zowel aan de behoeften van systeemintegratoren als aan de vereisten in verschillende sectoren, zoals industriële automatisering, apparatenbouw en robotica. Nu wordt het platform aangevuld met twee nieuwe Compact EtherCAT-varianten.

De zeer succesvolle EPOS4-positioneerbesturingen van de aandrijvingsspecialist maxon motor zijn schaalbaar en ondersteunen systematisch dezelfde functies en aansluitmogelijkheden. Door de modulariteit met de verschillende bouwvormen (module, compact of variant met behuizing) is een optimale integratie in de meest uiteenlopende toepassingen steeds gewaarborgd. De controllers bieden een optimale dynamiek, regelkwaliteit en vermogensdichtheid in een zeer compacte montagevorm. En dankzij de automatische regelaarinstelling zijn ze perfect voor de eenvoudige besturing van zowel borstelloze (BLDC) motoren als DC-motoren met borstels.

Nieuw met Dual Loop Control

maxon breidt nu zijn EPOS4-productserie uit met twee nieuwe EtherCAT Compact-regelaars (24/1.5 en 50/5). Tegelijkertijd worden de mogelijkheden van het complete platform vergroot. Nu wordt ook Dual Loop Control mogelijk, waarbij tegelijk de motor- en last-feedback worden geregeld, om een optimale performance van het systeem te bereiken. De bijbehorende software EPOS Studio zorgt met de automatische "regulation tuning" voor uiterst korte inbedrijfstellingstijden.

Condition monitoring als toegevoegde waarde

Maar EPOS4 kan nog veel meer. De besturing levert bijvoorbeeld honderden gegevens van het aandrijfsysteem voor online condition monitoring (continue toestandsbewaking) en maakt deze in realtime beschikbaar voor het overkoepelende systeem via CANopen of EtherCAT. Daarmee worden complexe predictive maintenance-systemen optimaal ondersteund, waarmee uitvallen kunnen worden voorspeld en dure reparaties kunnen worden vermeden. Dat leidt dan weer tot een verhoging van de productiviteit en minder kosten.

Meer informatie over de EPOS-besturingen: epos.maxonmotor.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Productnavigator

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31/53 - 744 0 744
Contact