Tech United zet al meer dan 10 jaar met succes de motoren van maxon in

Enschede / Eindhoven

Tech United is het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven, dit team neemt ieder jaar deel aan de RoboCup, en succesvol: in 2012, 2014, 2016 en 2018 is het team wereldkampioen geworden! Het doel van de RoboCup is het stimuleren van het onderzoek naar kunstmatige intelligentie en robotica.

 

Tijdens een robotvoetbalwedstrijd nemen 5 robots het op tegen de 5 robots van een ander team. De robots voetballen geheel autonoom, dit wil zeggen dat er tijdens de wedstrijd niemand is die de robots bestuurt. De robots moeten samen een beeld opbouwen van hoe het spel ervoor staat en daarna samen beslissen wat de beste strategie is, er komt geen mens aan te pas.

Topfit met maxon motor

Naast een goede strategie is het belangrijk dat deze zo goed mogelijk wordt uitgevoerd. Iedere robot vervult zijn eigen rol binnen het team en moet topfit zijn. Naast het passen en het schieten, is het dribbelen en voortbewegen van de robots belangrijk, dit bepaalt de snelheid van de robot. Ook moet dit allemaal robuust zijn, er wordt, ook bij het robotvoetbal, wel eens een schouderduwtje uitgedeeld. Deze kwaliteiten heeft Tech United gevonden in de motoren van maxon motor benelux: stevige motoren, licht gewicht en een hoog koppel. De motoren van maxon worden daarom niet alleen gebruikt om de robots voort te bewegen maar ook om de bal te dribbelen.

Aan de top

Al meer dan 10 jaar werkt Tech United samen met maxon motor benelux, een connectie waarin beide partijen elkaar perfect begrijpen. Mede dankzij de support van maxon motor kan Tech United nog lang aan de top van het wereldwijde robotvoetbal blijven staan.

Kennispartner maxon motor is ‘driven by precision’ en wereldwijd in tal van hightech sectoren actief waar aandrijving essentieel is. Het bedrijf wil partijen inspireren en uitdagen om zo samen tot de beste ideeën te komen. Als trotse partner van Tech United gelooft maxon dat Tech United zorgt voor nieuwe ontwikkelingen en concrete oplossingen: de teamleden laten zien wat ze kunnen, en tegelijkertijd zet het Nederland internationaal neer als leider in technologische innovaties.

Blijf op de hoogte

Van 25 april tot 28 april strijdt Tech United voor de hooddprijs tijdens Robotica 2019 in Portugal, hier treffen ze de vice-wereldkampioen wat zal resulteren in spectaculaire wedstrijden! Volg Tech United tijdens Robotica 2019 via LinkedIn en via de livestream. Lees meer nieuws over maxon motor op het corporate blog: drive.tech of volg maxon motor benelux op LinkedIn.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact