Verschillende wijzigingen in het management van maxon

De aandrijvingsspecialist is zich aan het heroriënteren

maxon motor, de specialist voor mechatronische aandrijvingsystemen, richt zich op de toekomst en past zijn bestuursstructuren aan. De bestaande bedrijfsleiding wordt omgevormd in een directie die de leiding over de hele groep heeft.

maxon motor wordt een internationale groep, wat verschillende personeelswisselingen in het management tot gevolg heeft. Tegelijkertijd krijgt de Zwitserse vestiging in Sacheln met 1200 medewerkers een eigen lokale bedrijfsleiding. Het is de bedoeling dat dit college van bestuur de vooraanstaande rol van de distributie-, ontwikkelings- en productiecentra over de hele wereld verder vergroot. Tevens wordt het verantwoordelijk voor de strategische koers van de maxon groep met 2800 medewerkers. Tegelijkertijd krijgt de hoofdvestiging in Zwitserland een eigen lokale bedrijfsleiding. Deze is op 1 januari 2019 in functie getreden. Daniel von Wyl, jarenlang hoofd van maxon medical, gaat de nieuwe positie van general manager in Sachseln bekleden. De definitieve overdracht van alle taken vindt in 2020 plaats.


Binnen de groepsleiding zijn er twee personeelswisselingen: per 1 januari 2019 is Björn Axelsson erbij gekomen. Hij bekleedt de nieuw gecreëerde functie Human Resources Officer.


COO Peter Grütter verlaat daarentegen de groepsdirectie. Hij is sinds december 2013 bij maxon en wijdt zich nu aan nieuwe uitdagingen binnen de groep. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het integreren van de Britse elektromotorfabrikant Parvalux met ongeveer 250 medewerkers, die eind 2018 door maxon werd overgenomen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de opbouw van de in maart 2019 geopende maxon productievestiging in Taunton (VS).


CEO van de maxon groep blijft Eugen Elmiger. Hij zegt: «Wij zijn heel blij dat Björn Axelsson zich bij maxon heeft aangesloten. We zijn ervan overtuigd dat hij in de hoedanigheid van hoogste HR-functionaris een absolute aanwinst voor onze onderneming is. Tevens ben ik Peter Grütter erg dankbaar voor zijn grote inzet van de afgelopen 5 jaar en wens hem veel succes met zijn nieuwe rol.»

 

Leden van het management van maxon:

 • Eugen Elmiger – Group CEO

 • Norbert Bitzi – Group CFO

 • Ulrich Claessen – Group Research & Development

 • Martin Zimmermann – Group Sales

 • Björn Axelsson – Group Human Resources

Leden van de lokale Zwitserse bedrijfsleiding:

 • Daniel von Wyl – Managing Director maxon motor ag, Sachseln
 • Roger Lagodny – Head of Accounting and controlling
 • Dominik Stockmann – Head of Development: motors & encoders
 • Patrik Gnos – Head of Development: motion control
 • Stefan Preier – Head of Human Resources
 • Jürg Schneiter – Head of Production
Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31/53 - 744 0 744
Contact