Meer aandrijvingsvermogen op alle niveaus

maxon introduceert nieuwe producten op de Hannover Messe

Aandrijvingsspecialist maxon motor zal bezoekers van de grootste technologiebeurs ter wereld interessante nieuwe producten laten zien. Hiertoe behoren krachtigere platte motoren, een nieuwe lijn modulaire industriële aandrijvingen en DC-motoren en hoekoverbreningen van Parvalux – het nieuwste lid van de maxon groep.

Krachtige aandrijvingen, hoge vermogensdichtheid en eenvoudige integratie: deze trefwoorden passen het beste bij het optreden dit jaar van maxon motor op technologiebeurs in Hannover van 1 tot 5 april. Op 90 vierkante meter pre-senteert de specialist voor elektrische aandrijvingen en systemen nieuwe oplossingen, waarvan klanten over de hele wereld profiteren.

Hierbij verdient vooral de nieuwe IDX-lijn speciale aandacht: een modulair aandrijfsysteem voor toepassingen in industriële automatisering of logistiekautomatisering, dat uit een motor en geïntegreerde EPOS4-elektronica bestaat en zich eenvoudig in uiteenlopende toepassingen laat integreren. De IDX-compactaandrijvingen zullen in de toekomst online configureerbaar zijn.

Oplossingen zonder limiet aan vermogen

Een bijzonder optreden op de maxon stand is dit jaar gereserveerd voor de motorproducent Parvalux. Het gevestigde bedrijf uit het zuiden van Engeland is sinds begin van het jaar onderdeel van de maxon groep en verrijkt het pro-ductportfolio met DC- en AC-motoren tot 1,5 kW en met passende hoekoverbrengingen. Daarmee worden uiteenlopende toepassingen bediend – van trapliften en transportsystemen tot aan industriële robots. maxon CEO Eugen Elmiger bevestigt: “Een limiet aan het vermogen zal er bij ons in de toekomst niet meer zijn.”

Meer vermogen heeft maxon ook aan zijn gewilde borstelloze platte motoren (met diameters van 60 en 90 mm) gegeven: door een nieuw design worden extreme verhogingen tot 100 procent bereikt. Zowel de EC 60 flat als de EC 90 flat aandrijvingen zijn nieuw als power-up-varianten verkrijgbaar – met open rotor of met opgezette ventilator. Door de geoptimaliseerde koeling van de motor levert de EC 60 flat nu 200 W meer vermogen. De EC 90 flat bereikt zelfs 600 W. De platte motoren zijn bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij weinig plaats beschikbaar is en toch veel vermogen van de aandrijving wordt vereist. Bijvoorbeeld bij logistieke toepassingen zoals bandaandrijvingen of onbemande voertuigen.

Daarnaast presenteert maxon nog meer vernieuwingen, zoals de encoder ENX EASY XT voor toepassingen in ruwe omgevingen, of de piepkleine bor-stelloze ECX Speed met een diameter van 6 mm, die net als alle X drives online configureerbaar is. Ga voor meer informatie naar: shop.maxonmotor.nl

maxon zal op de Hannover Messe op twee locaties te vinden zijn:

  • hal 15 stand D09 (Industrial Automation)

  • hal 3 stand N03 (Industrial Supply/maxon ceramic)

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31/53 - 744 0 744
Contact