EPOS4 positioneerbesturing

Compacte power voor uw Motion Control-toepassing.

De EPOS productlijn van maxon motor is al ruim 10 jaar zeer succesvol op de markt. Wereldwijd zijn er meer dan 100.000 units in gebruik. maxon wil op dit succes voortborduren en lanceert de volgende generatie, de EPOS4.

  • Het eerste product uit de serie is de krachtige EPOS4 Module met aansluitbare connectorstroken in twee vermogensvarianten

    EPOS4 Module 50/8 (59,5 x 46,0 x 14,1 mm)

Het eerste product uit de serie is de krachtige EPOS4 Module met aansluitbare connectorstroken in twee vermogensvarianten. De modules kunnen bovendien met een connector-board worden gecombineerd wat aansluitklare compacte oplossing oplevert. De positioneerbesturingen zijn ondanks zeer compacte afmetingen geschikt voor de efficiënte en dynamische besturing van DC motoren met borstels en borstelloze BLDC motoren (zogenaamde EC motoren) met Hall-sensoren en encoder met een continuvermogen tot 750 W en een piekvermogen tot 1500 W.

Nog meer vermogen en functionaliteiten
maxon motor heeft de serie van CANopen positioneerbesturingen met nog meer vermogen, een betere regelperformance en extra functionaliteiten uitgerust. Het modulaire concept is bovendien voorbereid op veelzijdige uitbreidings-mogelijkheden op het gebied van ethernet-interfaces: bijvoorbeeld EtherCAT of absolute encoders. Al deze nieuwe eigenschappen passen uitstekend bij het succesvolle principe van het Easy to use POsitioning System. De combinatie van een omvangrijke set operating modes, moderne regeleigenschappen als Field Oriented Control (FOC) en veelzijdige analoge en digitale I/O- en regelmogelijkheden maakt het gebruik in veel verschillende toepassingsgebieden mogelijk – van de medische technologie tot en met de robotica. Zoals altijd vertrouwt maxon daarbij op geïntegreerde beveiligingsinrichtingen, waaronder de Safe Torque Off (STO) functionaliteit.

Intuïtieve parametrering
Start-up en parametrering wordt uitgevoerd via de doorontwikkelde, intuïtieve grafische gebruikersinterface “EPOS Studio” en gemakkelijk te bedienen, menugestuurde assistenten (wizards). Ook een uitgekiend automatisch proces voor de regelaarinstelling hoort er al jaren bij. De klant kan zich helemaal op zijn eigenlijke opgave - de ontwikkeling van zijn applicatie - concentreren. Voor de besturing van de motoren kan hij terugvallen op de in EPOS geïntegreerde knowhow van aandrijftechnologie van maxon motor. Zo wordt met behulp van vrij beschikbare bibliotheken en programmavoorbeelden de integratie in uiteenlopende systemen kinderspel.

Tot 98% rendement

Deze eigenschappen worden gecombineerd met een groot input voltage bereik tot 50 VDC, een zeer hoge vermogensdichtheid en een rendement tot wel 98 %. Dat maakt de EPOS4 positioneerbesturingen een eersteklas keuze voor uw aandrijftoepassing. Meer informatie over de EPOS positioneerbesturingsserie van maxon motor vindt u op het internet op: http://epos.maxonmotor.com

Terug naar het nieuwsoverzicht

Productnavigator

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31/53 - 744 0 744
Contact