Wij ontwikkelen klantspecifieke mechatronische aandrijfsystemen

Klaar voor de volgende stap

Wij ontwikkelen klantspecifieke mechatronische aandrijfsystemen. Een complete oplossing van hoogstaande kwaliteit van één leverancier.

Contact

Complexe mechatronische aandrijfsystemen functioneren alleen als alle componenten de beste kwaliteit hebben en perfect op elkaar afgestemd zijn. maxon ontwikkelt en produceert niet alleen DC- en BLDC-motoren, overbrengingen, sensoren en besturingen, maar heeft ook de competentie in huis om de hoogwaardige aandrijvingscomponenten te combineren in een mechatronisch systeem. De voordelen: een compact design, klantspecifiek geconfigureerde componenten en de garantie dat het maximale vermogen uit het aandrijfsysteem wordt gehaald.

Voordelen

  • Alles op één plek: DC/BLDC-motor, overbrenging, sensor, elektronica, software, behuizing
  • Ongeëvenaarde kwaliteit
  • Lange levensduur
  • Laag energieverbruik
  • Uitstekende regeleigenschappen
  • Robuust ontwerp: bestand tegen trillingen, schokken en extreme temperaturen
  • Compacte constructie: top volume-prestatieverhouding

De onzichtbare deuropener

Samen met een Zwitserse liftfabrikant heeft maxon een systeemoplossing voor de aandrijving van liftdeuren ontwikkeld. Deze deuraandrijving is verpakt in een behuizing en kan meteen op de liftcabine worden gemonteerd. En hier begint het eigenlijke werk. Want er zijn verschillende lifttypes met cabines in verschillende groottes, van verschillende materialen en conform verschillende nationale veiligheidsnormen. De door maxon ontwikkelde besturing detecteert na een referentieverplaatsing de grootte en het gewicht van de deuren. Vervolgens worden automatisch de optimale parameters berekend, en indien nodig gecorrigeerd. In slechts enkele stappen is de deuraandrijving geconfigureerd en klaar voor gebruik. De systeemoplossing combineert een borstelloze EC90 flat motor met een klantspecifieke behuizing, geïntegreerde positioneerbesturing EPOS en MILE-encoder.

Betere kwaliteit van leven

Exoskeletten worden in de medische zorg en in de industrie gebruikt. De mechatronische steunstructuren helpen bijvoorbeeld bij verlamming of bij de revalidatie na een ongeval. De systeemoplossing van maxon bestaat uit een krachtige borstelloze platte motor met encoder, een drietraps planetaire overbrenging en een EPOS-4-besturing. De componenten zijn in een lichte maar stevige aluminium behuizing ondergebracht. Hier wordt geen millimeter ruimte onbenut gelaten. Het exoskelet Drive van maxon is met name geschikt voor knie- en heupgewrichten.

Voor zuivere lucht

Het aandrijfsysteem bestaat uit een klantspecifiek ontwikkelde borstelloze platte motor met elektronica. Deze systeemoplossing regelt nauwkeurig de toevoer van ureum bij de nabehandeling van uitlaatgassen van dieselmotoren. Hierdoor wordt een chemische reactie geactiveerd die de giftige stikstofverbindingen scheidt. Dankzij deze scheiding van schadelijke stoffen is het mogelijk te voldoen aan de meest recente uitlaatgasnormen. Het systeem wordt hoofdzakelijk gebruikt in vrachtwagens. Zo levert maxon een belangrijke bijdrage aan de verbetering van het klimaat.

Nauwkeurige medische technologie

Precisie, snelheid en gebruiksvriendelijkheid zijn essentiële voorwaarden voor medische handapparatuur. Deze steriliseerbare aandrijfeenheid van maxon bestaat uit een borstelloze motor met stevige behuizing van roestvrij staal en kabelaansluiting. De motor wordt door een afzonderlijke besturingseenheid geregeld. Hier wordt HPSC (high precision sensorless control) gebruikt, een door maxon ontwikkelde, zeer geraffineerde methode voor sensorloze commutatie van borstelloze motoren. Tijdens de ontwikkeling van dit aandrijfsysteem voor tandheelkunde werd ook bijzonder veel aandacht besteed aan de ergonomische eigenschappen, opdat de handtool aangenaam in de hand zou liggen. Het is verkrijgbaar in verschillende groottes en vermogensklassen.

Wat verstaat maxon onder "mechatronische aandrijfsystemen"?

maxon beschikt over uitgebreide kennis als het gaat om het perfecte samenspel van verschillende aandrijvingscomponenten - en daarmee ook over mechatronische aandrijfsystemen. Wij produceren immers al decennialang aandrijvingscomponenten en behoren op dit vlak tot de besten van de wereld. Dit zijn onder andere precisiemotoren, overbrengingen, sensoren, besturingen. Als systeemexperts bieden wij een geavanceerde oplossing voor complexe aandrijftaken en implementeren deze in uw applicatie, in nauwe samenwerking met u.

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 38 7545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44
Contact