zub machine control: multi-ascontrollers voor complexe systemen

De succesvolle realisering van uitdagende besturingsoplossingen met hoogdynamische aandrijvingssynchronisatie of curveninterpolatie voor systemen met meerdere assen: dit is al meer dan 30 jaar het motto van zub machine control AG. Sinds einde 2017 is zub lid van de maxon motor group en vult het de 50 jaar ervaring op het gebied van positiecontrollers van maxon aan.

Met succes gerealiseerd worden vrij programmeerbare (C/ C++ of State-Machine) en op aanvraag ook klantspecifieke besturingsoplossingen voor het bouwen van speciale apparaten of machines, mobiele of lichte robotica en vele andere toepassingen met EtherCAT, CANopen, Profinet, enz.

Indien gewenst worden klanten ook ondersteund met een veiligheidsconcept en de kwalificering.

zub-controllers met EtherCAT-master- en slave-bus-interfaces on-board kunnen daarbij ook als bridge, bijv. EtherCAT-bridge, optreden en de kostenefficiënte en compacte interface tussen het overkoepelende regelsysteem en het motion-controllersysteem vormen.

Lees meer over zub machine control AG op www.zub.ch

 

 

 • Voor een zacht bewe- gingsgevoel in de lift

  De Motion-Control-modules en de software van zub machine control AG ondersteunen specifieke mogelijkheden om de maximale wijziging van de versnelling per tijdeenheid [ms] voor de afzonderlijke bewegingstoestanden te beperken. De maximaal optredende snokkende beweging kan optimaal worden aangepast, zodat men het gevoel heeft dat de lift helemaal niet beweegt, maar men zich toch op een andere verdieping bevindt als de deur opengaat.

  Lees verder
 • Voor orde in het magazijn

  Geautomatiseerde opslag- en picking-systemen in kleiner formaat worden ook gebruikt als gespecialiseerde systemen in ziekenhuizen en apotheken voor de opslag en het beheer van de voorraad geneesmiddelen. In deze systemen is een uiterst precies transport van de artikelen van essentieel belang. De automatische optimalisatie van verplaatsingstrajecten en de wijziging van doelposities op elk moment verhoogt de performance van zulke systemen.

  Lees verder
 • Voor exacte sneden

  Bij de productie van isolatiematten van steenwol wordt de materiaalstreng met zogenoemde "vliegende zagen" in afzonderlijke stukken gesneden. De zaageenheden worden versneld op dwarsophangingen, parallel aan de transportband, tot de langssnelheid en positie overeenkomen met de materiaalstreng op de transportband. Nadat de zaag in het materiaal is binnengedrongen, wordt de langsbeweging ervan elke milliseconde exact synchroon aan de transportsnelheid aangepast.

  Lees verder

Onderstaand een paar MicroControllers uit het assortiment van zub machine control.

MiniMACS

De MiniMACS is een programmeerbare low-cost multi-as motion controller zonder eindtrappen. Deze kan autonoom maximaal 3 assen aansturen en beschikt over een CAN-, Ethernet- en USB-interface voor pc, PLC of visualisatie. De MiniMACS is leverbaar in verschillende uitvoeringen en behuizingen.

Online Shop
MasterMACS

De MasterMACS is een vrij programmeerbare krachtige multi-as motion controller zonder eindtrappen. Hiermee kunt u in hard realtime met hoge precisie tot 32 assen positioneren of synchroniseren. De controller beschikt over een groot aantal interfaces, zoals EtherCAT master/slave, Ethernet, 2 x CAN en RS232, voor individuele integratie in uw systeem. De MasterMACS is leverbaar in twee verschillende behuizingen.

Online Shop
MiniMACS6-AMP-4/50/10

De MiniMACS6-AMP-4/50/10 is een vrij programmeerbare motion controller met vier BLDC-eindtrappen. Deze bieden elk 540 W continuvermogen en 1,62 kW piekvermogen voor directe aansturing van krachtige aandrijvingen.

Online Shop
MiniMACS6-AMP-4/50/10-OEM

De MiniMACS6-AMP-4/50/10-OEM is een vrij programmeerbare motion controller met vier BLDC-eindtrappen. Deze bieden elk 540 W continuvermogen en 1,62 kW piekvermogen voor directe aansturing van krachtige aandrijvingen. Deze OEM-variant zonder behuizing is geschikt voor geïntegreerde oplossingen in de apparatenbouw met grotere aantallen.

Online Shop
MiniMACS6-AMP-4/50/10-IF1 EtherCAT

De MiniMACS6-AMP-4/50/10-IF1 EtherCat is een vrij programmeerbare motion controller met geïntegreerde EtherCAT slave-optiekaart en vier BLDC-eindtrappen. Deze bieden elk 540 W continuvermogen en 1,62 kW piekvermogen voor directe aansturing van krachtige aandrijvingen.

Online Shop
MiniMACS6-AMP-4/50/10-IF1 Ethernet

De MiniMACS6-AMP-4/50/10-IF1 Ethernet is een vrij programmeerbare motion controller met geïntegreerde Ethernet optiekaart en vier BLDC-eindtrappen. Deze bieden elk 540 W continuvermogen en 1,62 kW piekvermogen voor directe aansturing van krachtige aandrijvingen.

Online Shop

Contact

zub machine control AG

Buzibachstrasse 31CH-6023 RothenburgZwitserland
+41 41 5415040 (Phone) +41 41 5415049 (Fax) info@zub.ch