Aandrijfsystemen voor de lucht- en ruimtevaart.

Op 10.000 meter hoogte of diep in het heelal: maxon motoren laten u niet in de steek.

maxon aandrijvingen hebben al meerdere rovers op Mars aangedreven en de omstandigheden daar uitgehouden. Onze DC-motoren kunnen tegen enorme temperatuurverschillen, stof, vuil en stormen. Dankzij moderne techniek, ontelbare tests in het laboratorium en specifieke modificaties. De kennis vanuit speciale projecten dragen de ingenieurs van maxon over naar andere aerospace-projecten. Of het nu gaat om actuators in passagiervliegtuigen of stabilisators in onbemande vliegende objecten. Wij hebben de kennis en de ervaring. Het maakt niet uit of u kleine series voor speciale projecten of grote aantallen nodig heeft – wij kunnen u met onze moderne productie verder helpen.

Dichter bij de zon

De zon is onmisbaar voor het leven op aarde. Toch weten we maar weinig over onze eigen ster. Maar dit staat op het punt te veranderen. ESA zal in 2018 de Solar Orbiter de ruimte insturen – uitgerust met een dik hitteschild.

Naar toepassingsinfo

Compact, robuust en efficiënt.

DC-motoren van maxon zijn resistent tegen thermische en mechanische schokken. Met hun lange levensduur, efficiëntie en het compacte ontwerp zijn ze optimaal geschikt voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart.

De voordelen van maxon motoren.

  • Hoge kwaliteit
  • Lange levensduur
  • Laag energieverbruik
  • Uitstekende regeleigenschappen
  • Robuust ontwerp: kunnen tegen trillingen, schokken alsook hoge en lage temperaturen
  • Compacte constructie: top volume-prestatieverhouding
  • Geringe elektromagnetische storingen
  • Geluidsarm

Kwaliteit

Sinds 2012 is maxon volgens EN 9100 (komt overeen met AS 9100) gecertificeerd. Deze norm is speciaal ontworpen voor bedrijven die componenten voor de lucht- en ruimtevaartindustrie ontwikkelen en produceren.

Sectornavigator

Van het heelal tot in het binnenste van de aarde: ervaar meer over het brede toepassingsgebied van onze aandrijfsystemen.

Felix Herger

Sales Support

+41 (41) 666 17 28

Contact